Na overleg met onze kaartleesvrienden uit het oosten zijn we er in geslaagd om vanaf 2016 alle kampioenschapsritten te voorzien van een C-klasse.

Bij routebeschrijving was dit al langer het geval maar bij het kaartlezen beperkte een aantal verenigingen zich tot de A- en B-klasse.  

Wij als bestuur van de NRF vinden de mogelijkheid om voor het eerst kennis te maken met de rittensport in B-klasse te hoogdrempelig.Wij zijn dan ook zeer verheugd dat er nu bij alle nationale en regionale ritten ook een C-klasse wordt uitgezet.

Wij vragen de bij ons aangesloten verenigingen en stichtingen om hun leden te wijzen op de mogelijkheid om naast het clubkampioenschap in de C-klasse ook om de regionale en nationale titel in deze klasse te kunnen strijden. Wij hopen dat hier veel gebruik van gaat worden gemaakt en wensen beginnende rittensporters veel succes bij deze uitdaging om je te meten met beginnende deelnemers uit het hele land.  

tegeltjeswijsheid in de rittensport

De eerste mogelijkheid om een nationale rit kaartlezen te rijden is op 6 februari 2016. Dan opent AC de Ellerijders, zoals elk jaar gebruikelijk, de nationale kalender met de Botterronde.

De eerste regionale rit vindt plaats op 27 februari 2016. AC Gaef um Gaas verzorgt dan voor u de Molenrit.

Voor de overige ritten verwijs ik u graag naar elders op deze site waarop zowel van kaartlezen, routebeschrijving en puzzelen de kalender 2016 is terug te vinden.

Bestuur NRF