<deze aankondiging is per 27 mei gewijzigd!>Zaterdag 10 augustus a.s. (nieuwe datum: was 8 juni), meetellend voor het NRF Nationaal Kaartleeskampioenschap: de West Nederland Rit, uitgezet door Joep Wanders en gecontroleerd door Remco Luksemburg.

Een naam met een roemrijk verleden binnen de kaartleessport die teruggaat naar de jaren 50, ooit het kaartleesboegbeeld van de RAC West.

Het is tegelijkertijd een rit die wat meer aan ‘vroeger’ doet denken doordat er niet alleen aandacht is voor het navigeren, maar ook voor het ‘lekker rijden’ (zoals dat in het klassieke rallycircuit al vele jaren gebeurt). NHRF en NRF rijden nu op hetzelfde reglement, dit is hét moment om mee te doen aan een mooie kaartleesmix voor beide ‘bloedgroepen’!

Een ouderwetse briefing, twee mooie etappes van ca. 2.15 uur door de Noordkop met daartussen een lunch op Wieringen: samen genieten van een dagje kaartlezen en sturen. We rijden zoals gebruikelijk in drie klassen, dus voor iedereen is er een passende uitdaging. Van de vier kaartleessystemen die de WNR kleur geven komen er drie voor in de SLS; benieuwd of de moderne of de klassieke equipes het best voor de dag zullen komen!

Deelnemers vanuit de NRF zullen de wat hogere gemiddelde snelheid ervaren die past bij het rijden van een route waarop niet of nauwelijks gekeerd hoeft te worden, deelnemers vanuit de NHRF zullen merken dat de ‘vallenconcentratie’ wat hoger is dan ze bij klassieke rally’s gewend zijn…

Wat met name voor NRF-rijders nieuw kan zijn is het rijden met behulp van de Rallycheck app. Geen fysieke controles langs de route, maar virtuele op uw mobieltje. Geen weggedraaide controles, geen controles die weggehaald zijn en geen vergissing over welke letter het ook alweer was… heel prettig! En vergeet de geautomatiseerde rekenkamer niet: direct na 'afloop van een etappe krijg je bericht van het (voorlopig) aantal fouten dat gemaakt is, een voorlopige tussenstand, een kopie van de digitale controlekaart en een overzicht van de route die je gereden hebt… gaaf!

Op de website www.rallywanders.nl is alle info te vinden en kun je inschrijven. Hopelijk tot 10 augustus!

Oh ja, heb je vorig jaar de AMAC Finalerit gereden, deze is volledig vergelijkbaar, dus dan moet je zeker meedoen!