Ons bereikte het bericht dat op 7 augustus 2024 Jos Bruin is overleden, 79 jaar oud. Jos reed al ritten sinds 1959 (!), toen hij op 13-jarige leeftijd een equipe vormde met zijn vader, waarbij Jos (uiteraard) de navigator was. Later heeft hij jarenlang een equipe gevormd met Arie Boot (die ooit op een eindeweg-situatie rechtdoor tegen een paaltje reed, met als verklaring "dat Jos niet op tijd had aangegeven of hij rechtsaf of linksaf wilde"). Weer later was hij de co-equipier van ondergetekende (waarbij hij niet langer navigator was, maar bestuurder);

Jos Bruinsamen hebben we talloze nationale en gewestelijke kaartleesritten gereden, en daarbij éénmaal (in 1982) het Nederlands NRF-kampioenschap behaald. Zijn sterke punt was dat hij als bestuurder-met-een-navigatorverleden zeer goed kon meehelpen bij het oplossen van kaartleesproblemen. Als we onderweg waren, nadat we samen de route hadden bepaald, kon hij op enig moment doodleuk (uit zijn hoofd) opmerken "rijden we nu niet tegen de route van pijl 3 naar pijl 4 in"?

In de jaren '70-'80 hebben we samen ook een flink aantal West-Nederlandritten (WNR's) en Nationale Teamritten uitgezet, in Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland en de Betuwe. En als lid van verschillende teams van de RAC Den Haag (een grote vereniging binnen de toenmalige RAC-West) heeft Jos een groot aantal malen de Nationale Teamrit Kaartlezen gewonnen.

Al met al heeft Jos ritten gereden van 1959 tot 2019, dus 60 jaar lang! Dat moet wel een record zijn…

Wij wensen zijn echtgenote Bep en zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte.

Rob de Vries