Routebeschrijving

Onder het genot van een heerlijk zonnetje kon dan eindelijk dit jaar de eerste rit voor een NRF kampioenschap vanaf het buitenterras van hotel Amicitia in Hoensbroek worden gestart en gefinisht. De behoefte onder met name de deelnemers in de A-klasse om weer 's lekker ingewikkeld te gaan doen  was merkbaar groot.  Aan de geluiden na afloop te horen kwamen de deelnemers prima aan hun trekken in deze 'klassieker' van Frans Stalmeier.  Een rit met (vrijwel) uitsluitend routecontroles.  In kaartleesland de gewoonste zaak van de wereld, maar welke routebeschrijvingsuitzetter doet zoiets na?  

zondag 30 oktober 2016 in Tholen
Om als vereniging een Nationale Teamrit Puzzelen uit te zetten, moet men lid zijn van de NRF. Gezien het feit er geen enkele vereniging zich had aangemeld voor de organisatie, hadden Hans Keuning en Willem Olie zich dit jaar aangemeld als uitzetters. Hans Keuning (lid AMCS) had daarom AMC The Skymasters om hulp gevraagd om de rit onder auspiciën van The Skymasters uit te zetten. 

De oorsprong van dit schrijven begint toen wij vertrokken uit Kerk-Avezaath. Toen wij de zaal uitliepen om naar huis te gaan hoorde ik nog net een geluid vanaf de lange tafel met cracks uit het routesportwereldje. Het kwam van de onvolprezen webmaster van de NRF die vroeg of ik een verslagje wilde maken. Ik dacht in mijn onschuld dat dit een grapje was en gaf er een of andere onbeduidende reactie op. 

Verslag van de 11e Achterhoekrit, 18 oktober 2015

Exact om 10.00 uur stond de Honda van Paul W. voor de deur om me mee te nemen naar de Achterhoek, het gebied waarvan Willem Sluyter in 1652 ooit zei 'Waar iemant duisent Vreugden soek, mijn vreugd is in dees' Achterhoek…' getuige de voorpagina van het uitlegboek van de 11e Achterhoekrit.